joi, 7 martie 2013

Újságcikk Szabó Éva könyvbemutatójáról Bihari Napló és Reggeli Újság -ban

Újságcikk Szabó Éva könyvbemutatójáról a Bihari Napló és Reggeli Újság -ban

Reggel, megszokottan vette kézbe a megszokott újságját azon kedves ismerősünk aki aztan lavinát inditott el.
"Gratulálok a könyvbemutatóért és a Reggeli Újságban megjelent kellemes cikkért!...nem is tudtam, hogy van internetes oldalad Éva!..... Sokan voltak megnéztem a szaboevamveszete.blogspot.ro-n ....."

Jómagam is mástol tudtam meg, hogy nemcsak a Bihari Naplóban, hanem a Reggeli Újságban is beszámoltak a szombati novelláskötet bemutatöjáról.

Mivel ez az első efeléle megjelenés gondoltam beszámolok a blog olvasóinak a két cikről.
Remélem a szerzők nem veszik rosz néven.

Reggeli Újság 

Nagyvárad, 2ö13. március 5., kedd
X. évfolyam, 2676. szám


"Az igazságtól sosem ijedtem meg"


"Bemutatták a nagyváradi Szabó Éva Csak ott légy amikor száll az aranypor címet viselő első könyvét szombaton délelőtt a váradi Ady Endre Líceumban. 
Az esemény Tőzser György szintán váradi író olvasott fel részleteketa kötetáböl, s ennek kapcsán egy dinamikus párbeszéd alakult ki a két szerző között.


Az életignénlésről és töretlen hitről szóló tizenegy novella sorai Szabó Éva pozitív világszemléletébe engedett bepillantást, egy olyan ember gondolatait ismerhetjük meg, aki bátran all az élet kihívásaival szemben.

"Az igazságtól sose ilyedtem meg,hiszen, ha olykor fájhat is, mégis ez az ami valódi érzelmeket gerjeszt" - valotta meg az írónő.Meglátásában csak az az ember nem áll égi védelem alatt, aki nem tud róla. 
"Nem szabad keresni a szavak értelmét, mert az felesleges" - jelentette ki a kötet szerzője, aki a könyv borítóját is maga tervezte és rajzolta meg mindössze öt óra alatt.
Az író elmondta, amikor több barátját is felfedezte a teremben, meghatotságában kis híján elsírta magát, de végül mégsem tette meg, s a befelé folyó könnyekből talán egy új kötet születik majd a jövőben.
Az érdeklődők többet is megtudhatnak a könyvről és annak írójáról a www.szaboevamuveszete.blogspot.ro weboldalon."

Péter Tímea Melinda


Bihari Napló

kedd, Nagyvárad, 2013 március 5., XXIII évf., 43. szám

"Könyvbemutató az Ady Endre Líceumban


Szabó Éva Csak ott légy amikor száll az aranypor címü novellás kötetének bemutatására került sor, március másodikán, az Ady Endre  Elméleti Líceumban, Tőzser Győrgy méltatta.

Az nagyváradi Ady Líceum, egyik terme adott helyet a könyvbemutatónak, amelyre szép számmal érkeztek, az ismerősök, barátok, érdeklődők.
A nem szokványos könyvbemutatón a jelenlevők külömböző frissítőkből válogathattak. 
Csak ott légy amikor száll az aranypor, címü novellás kötetet Tőzser Győrgy méltatta, aki több novellábol is részletet olvasott fel,így alakítva ki párbeszédet az íróval.
A beszélgetésen keresztül kibontakozott a kötet és egzben Szabó Éva világa,pozitív világszemlélete.

A kötet, amelynek boritóját is a szerző tervezte, 11 novellát tartalmaz, köztük a címadó novellát is "Parányi irodalom soványka kötete, nagyon árva lett volna, ha nem magam készítem a borítót" - mondta el Szabó Éva.
A Csak ott légy amikor száll az aranypor címü novellás kötetet meg lehetett vásárolni a helyszínen meg lehetett vásárolni, majd a szerző dedikálta is."
Fotó: Nagy Noémi


Hasonló témájú cikkek:

  1. Szabo Eva konyvbemutato Nagyvaradon 2013 marcius 2
  2. A filozófus, részlet "..Csak ott legy, amikor szall az aranypor .." novellás kötetböl
  3. Igy készült a boritó Szabó Éva Csak ott légy, amikor száll az aranypor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu